2diabeat

Voor 2022 heb ik samen met mijn collega Debby Lautenbach ondersteuning gekregen voor de 2diabeat aanpak vanuit het Preventieakkoord Almere.

Dit is een wijkgerichte aanpak om de leefomgeving te verbeteren. Want zeg nou zelf: als je het goede voornemen hebt je leefstijl te verbeteren, wordt dat niet erg gemakkelijk gemaakt zodra je het huis uitstapt. De auto staat voor de deur en is makkelijk gepakt en het aanbod van de supermarkt verleidt eerder tot de verkeerde dingen dan de gezonde dingen. Ook op het gebied van ontspanning en ontstressen moet je goed zoeken. Als burger weet je eigenlijk nauwelijks wat er allemaal in de wijk te vinden is.

De opdracht is om dit te verduidelijken en meer zichtbaar te maken. We gaan de krachten bundelen met mensen en bedrijven die gezond leven uitdragen. Dit wordt toegankelijk gemaakt door een interactieve digitale kaart waarop alles en iedereen te vinden is. Daarnaast gaan we zorgen dat we elkaars boodschap versterken. En elkaar de juiste kant op helpen. Alles om ervoor te zorgen dat je eerder geneigd ben de gezondere keuze te maken in plaats van de ongezondere keuze. Het ultieme resultaat moet zijn dat we merken dat de curve van de opmars van diabetes afbuigt. Deze curve gaat nu stijl omhoog. We weten ook dat als we niks doen, de zorg onbetaalbaar wordt in 2030 en dat er te weinig zorgverleners zijn.

We doen een appèl op iedereen, zowel burger, als bedrijven, als gezondheidszorg om elkaar te helpen langer gezond te blijven. En daar is iedereen voor nodig, ook u!

Mocht u hierdoor geïnspireerd zijn en meer willen weten of misschien wel mee willen helpen: neem contact met me op! Dat kan hier.

We beginnen in de wijken Noorderplassen en Muziekwijk. Op 30 maart vindt de startbijeenkomst plaats. Aanmeldingen kunnen via het contactformulier worden doorgegeven.

Nieuws

Vorige artikel

Overdracht praktijk
Nieuws

Volgende artikel

Noorderplassen ontmoet!