Karen Plantinga (geregistreerd leefstijldiëtist, leefstijlcoach en Emotie eten de baas specialist)

In 2008 is mijn praktijk gestart in Woerden. Koolhydraatarm eten is mijn specialisatie geworden en daarmee heb ik al veel mensen met diabetes geholpen. Het kunnen verminderen met medicatie door een verbeterde leefstijl is een mooi proces om te mogen begeleiden. Maar ook mensen met prikkelbaar darmsyndroom, overgewicht en een hoge bloeddruk hebben hier baat bij.

Sinds 2018 ben ik ook geregistreerd leefstijlcoach en geef ik in Almere de Gli: de beweegkuur. Hierbij wordt er verder gekeken dan voeding alleen en dat is ook nodig om een gezonde leefstijl doeltreffend aan te pakken. 
Ik merk dat veel mensen last hebben van emotie eten. We weten wel wat we zouden moeten doen, maar het gebeurt niet. Daarom ben ik me gaan specialiseren hierin, samen met een aantal cursussen op het gebied van cognitieve gedragstherapie en positieve psychologie. Alle kennis die ik verworven heb de afgelopen jaren, breng ik in stelling om jou te helpen. 

Ik merk aan mezelf dat ik behoefte heb aan ontspanning op zijn tijd en voor mij betekent dat creatief bezig zijn. Maar ja, drukdrukdruk, praktijk en gezin: het komt er niet van. Daar heb ik verandering in aangebracht, ik ben een creatief centrum begonnen. Ter ontspanning voor mij, maar ook voor jou! Ik merk dat veel vrouwen die ik spreek tijd tekort komen om eens iets voor zichzelf te gaan doen. Hou je van hobbyen en heb je (te) weinig tijd hiervoor? Kijk dan eens op mijn andere site!