Leefstijl

Je kunt bij mij terecht voor individuele begeleiding. Dat kan op verwijzing van de (huis)arts of omdat je zelf graag eens je leefstijl onder de loep wilt nemen. Ik sta bekend om mijn holistische kijk op je gezondheid en ik vraag in het eerste gesprek veel uit. Dit gesprek duurt een uur. De vervolggesprekken zijn een half uur of korter, maar nooit minder dan 15 minuten. Ik maak gebruik van een bioimpedantie weegschaal die de lichaamssamenstelling laat zien. Zo kun je gerichter werken aan een gezondere lichaamssamenstelling.

Bij leefstijl komt meer kijken dan voeding en beweging. Ook stress, ontspanning en slapen heeft invloed op je gezondheid. Je krijgt tips en tools om hiermee aan de slag te kunnen gaan.

GLI: beweegkuur

In Almere geef ik de beweegkuur in opdracht van de Zorggroep Almere. Ik ben de leefstijlcoach en de diëtist van het programma.

De beweegkuur is een 2 jarig groepsprogramma, gericht op het verbeteren van je leefstijl. We zien elkaar in groepen, elke 2 maanden. Tussendoor is er 2 tot 3 x per jaar persoonlijk contact.

Je krijgt kennis, tips en tools om je leefstijl aan te pakken. Doordat we dit in groepsverband doen, kun je van elkaar leren en elkaar stimuleren. Dat werkt positief! Bij de beweegkuur is ook een fysiotherapeut betrokken en de buurtsportcoach.

Het programma wordt vergoed vanuit de basisverzekeringen en gaat niet ten koste van het eigen risico van je zorgverzekering.

Om in aanmerking te komen, moet de huisarts je verwijzen. Het secretariaat van de GLI stelt de groepen samen en je wordt gebeld door de leefstijlcoach op het moment dat je ingedeeld bent. Ga niet zelf bellen en op zoek. Er draaien meerdere groepen in Almere. Je kunt desgewenst je voorkeur uitspreken voor een specifieke wijk en leefstijlcoach. Daar wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden.