Koolhydraatbeperking

Individuele begeleiding

Je kunt bij mij terecht voor individuele begeleiding. Dat kan op verwijzing van de (huis)arts of omdat je zelf graag eens je leefstijl onder de loep wilt nemen. Ik sta bekend om mijn holistische kijk op je gezondheid en ik vraag in het eerste gesprek veel uit. Dit gesprek duurt een uur. De vervolggesprekken zijn een half uur of korter, maar nooit minder dan 15 minuten. Ik maak gebruik van een bioimpedantie weegschaal die de lichaamssamenstelling laat zien. Zo kun je gerichter werken aan een gezondere lichaamssamenstelling.

Koolhydraatbeperkingen zijn er in vele soorten en maten. Samen met jou kijk ik naar de meest geschikte methode. Aan jou de keus hoe je het wilt aanpakken. Ketogeen eten is de strengste vorm van koolhydraatbeperking, maar die hoef je niet te doen, als je dat niet ziet zitten. We nemen je voeding door en kijken wat het beste voor je zou zijn en voor hoe lang je het nodig zou hebben. Dit hangt af van de meet- en weeggegevens van de bioimpedantie weegschaal.

Ik behandel veel mensen met diabetes die minder/geen medicatie en/of insuline zouden willen gebruiken. Ook voor mensen met overgewicht zonder diabetes is koolhydraatbeperking een geschikte effectieve methode. Naast de diabetesmedicatie, zie ik vaak dat medicatie voor een hoge bloeddruk ook kan verminderen. De kunst is natuurlijk om afgevallen te blijven, dus daar coach ik op.

Health4you2 is gecontracteerd bij de Zorggroep Almere voor Diabetes, HVZ, COPD. Als je hiervoor komt, gaat betaling via de Zorggroep Almere en buiten je verzekering om (de behandeling gaat niet ten koste van je eigen risico). Kom je voor iets anders, dan wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar en geldt het eigen risico wel. Health4you2 heeft geen contract met: CZ (Ohra, Nationale Nederlanden), Caresq of VGZ (Univé, Zekur, Bewuzt, UMC, IZA, IZZ, SZVK en Zorgzaam). In dit geval betaal je de factuur zelf en kun je deze zelf indienen bij je zorgverzekeraar die dan een deel terugbetaalt. Klik hier (link)  voor de tarieven die health4you2 hanteert.

Met alle andere verzekeraars heeft Health4you2 wel een contract. Raadpleeg altijd je zorgverzekeraar om geïnformeerd te worden over de exacte voorwaarden en hoogte van de vergoeding.