De diëtist: praktisch, persoonlijk en professioneel

De diëtist is praktisch
Een diëtist is dé deskundige op het gebied van voeding bij gezondheid en ziekte. Maar de diëtist is óók een kenner als het gaat om lekker eten en het aanbod in de supermarkt. Juist die combinatie maakt dat de diëtist u heel praktisch kan adviseren, met duidelijke adviezen die u meteen kunt toepassen.

De diëtist adviseert persoonlijk
Ieder mens heeft zijn eigen eetgewoontes, smaak en voorkeuren. Een diëtist geeft daarom altijd een dieetbehandeling op maat. U krijgt een persoonlijk advies met de begeleiding die bij u past. Alleen dan lukt het om zo’n advies ook op te volgen en uw eet- en leefpatroon aan te passen.

De diëtist werkt professioneel
Alleen professionals die de vierjarige hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek hebben afgerond, mogen zich ‘diëtist’ noemen. Deze titel is bij de wet beschermd. Na het afstuderen is elke diëtist verplicht om het vak goed bij te houden, voldoende werkervaring op te bouwen en te voldoen aan kwaliteitsnormen. Diëtisten die aan deze eisen voldoen, worden ingeschreven in het Kwaliteitsregister.

De diëtist van Health4you2 is geregistreerd in het kwaliteitsregister Paramedici en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de voedingswetenschappen.

Wat doen we nog meer?
Het werk van de diëtist beperkt zich niet tot de behandelkamer en de consulten. Daarnaast houden wij ons bezig met:

  • Supermarktrondleidingen.
  • Ondersteuning bij terugvalpreventie.
  • Verzorgen van presentaties.

Supermarkt
Aan de hand van een rondleiding door de supermarkt kan de diëtist u helpen bij het maken van keuzes. Waarom kan het ene product beter  worden gekozen en het andere niet? Hoe wordt een etiket gelezen? Welke ingrediënten maken het verschil en hoe herken ik ze op het etiket?

Op deze manier leert u in de supermarkt, waar voortdurend keuzes moeten worden gemaakt en er volop verleiding is, op verstandige wijze de boodschappenwagen te vullen. Interesse? Neem met ons contact op.

Terugvalpreventie
U weet heel goed wat goed en niet goed voor u zelf is. En toch ga je soms in de fout. Wilt u weten hoe voorkomen kan worden dat u terugvalt in uw oude eetpatroon en leefstijl? De diëtist begrijpt wat u doormaakt en kan hierbij helpen.

Presentaties
Voor een (bedrijfs) bijeenkomst kan de diëtist een presentatie verzorgen over voeding en leefstijl. Door een genoten mediatraining en ruime ervaringen met radio en televisie, zijn er tal van mogelijkheden.

Neem gerust contact op wanneer u een concreet idee heeft, of graag de diëtist wil laten meedenken met het organiseren van een evenement.